Λαμαρίνες σε φύλλα

Θερμής Έλασης

2,0 – 50,0 mm

Ο χάλυβας θερμής έλασης έχει συμπιεστεί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες (πάνω από 927˚C), πριν ψυχθεί και καταλήξει στην τελική του μορφή.

Ψυχρής Έλασης

0,50 – 3,00 mm

Είναι ουσιαστικά χάλυβας θερμής έλασης που έχει υποστεί περαιτέρω επεξεργασία . Ψύχεται (σε ​​θερμοκρασία δωματίου) ακολουθούμενο από ανόπτηση ή/και κύλιση με κράμα. Έτσι αποκτάει περισσότερη σκληρότητα, αντίσταση έναντι του σπασίματος και της παραμόρφωσης . Χρησιμοποιείται σε πιο τεχνικά ακριβείς εφαρμογές.

Γαλβανιζέ

0,30 – 5,00 mm

Φύλλα με επίστρωση ψευδαργύρου που προορίζονται για χρήση όπου απαιτείται μεγαλύτερη αντιδιαβρωτική προστασία και πρόληψη κατά της σκουριάς, χωρίς βαφή.

Αρχικά, ο χάλυβας  καθαρίζεται σε διάλυμα απολίπανσης και στη συνέχεια βυθίζεται σε καυτό λιωμένο ψευδάργυρο, έτσι ώστε αφού κρυώσει, να αναπτύξει μία επίστρωση ψευδαργύρου πάνω του. Το στρώμα ψευδαργύρου αυτό λειτουργεί ως φράγμα μεταξύ του χάλυβα και των περιβαλλοντικών συνθηκών, εμποδίζοντάς τον να οξειδωθεί. Έπειτα, ο χάλυβας υπο μορφή ρολού (coil) επεξεργάζεται από την εταιρεία μας και κόβεται σε φύλλα ποικίλων διαστάσεων.

Τα γαλβανισμένα αυτά φύλλα μπορούν να κοπούν, να υποστούν μηχανική επεξεργασία ή να συγκολληθούν με κοινές μεθόδους που χρησιμοποιούνται στον κανονικό χάλυβα.

Κριθαρωτές - Μπακλαβωτές

2,0 – 4,0 mm, μαύρες και γαλβανιζέ

 

Οι λαμαρίνες κριθαρωτές ή μπακλαβαδωτές έχουν ανάγλυφη επιφάνεια και βρίσκουν εφαρμογή  κυρίως στις κατασκευές σκάλας αλλά και για διακοσμητικούς πλέον λόγους.